13 ŞUBAT 2025 PERŞEMBE

 
Dr. Tahir Tamer Kumkale

tamer@kumkale.net

İYİ İNSANLARI SAYGI İLE SELAMLIYOR VE SEVGİ İLE KUCAKLIYORUM............

Ana Sayfa
Başlarken
Yazı Arşivi
Yazı Arama
Kitaplarım
Hakkımda


    Kitaplarımdan seçmeler...

Amazon'da kitaplarım






18 MART 1918 ÇANAKKALE ZAFERİNİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ.
Bu yazımı Facebook'ta beğenmek veya bir arkadaşınıza göndermek (tavsiye etmek) için:

Çanakkale’de kazanılan zaferler Alman emir ve kumandasının değil, Türk erinin cevherini kavrayabilmiş Türk komutanlarının eseridir. Gazi Mustafa Kemâl Atatürk (1916)

 18 Mart 2022 Cuma 

18 Mart 2022. Emperyalizme karşı kazandığımız muhteşem Çanakkale Zaferinin 107'nci anma gününü idrak ediyoruz…

Ne yazık ki, her millete nasip olmayan bu emsalsiz tarih olayını yeterince bilmiyoruz. Örnek almıyoruz ve gençlerimize anlatamıyoruz. Oysa Çanakkale; Türk milletinin milli gururunu, şeref ve haysiyetini emperyalist emellere karşı nasıl koruyacağının gösterildiği daima hatırlanacak bir destanlar manzumesidir.

Çanakkale; çıplak insan gövdesinin tahrip gücü yüksek zırhlı ateş makinelerini alt etmesidir. Türk kahramanlığının dünya tarihine altın harflerle mıhlanmasıdır.

3 Kasım 1914’te Çanakkale Boğazı girişindeki Kumkale ve Seddülbahir Kalelerinin İngiliz ve Fransız donanması tarafından top ateşine tutulmasıyla fiilen başlatılıp, 9 Ocak 1916’da en son işgal birliklerinin Gelibolu Yarımadasından çekilmesine kadar geçen tam 434 gün karada, denizde ve havada kıyasıya sürdürülen Çanakkale Muharebelerinin gerçek sebebi; Osmanlı’nın parçalanıp tarihe gönderilmesi ve topraklarının emperyalist güçler tarafından paylaşılması idi.

Çanakkale’de vatan topraklarının her kilometrekaresi için tam 252 evlâdını şehit veren Türk Milleti;, dünyada vatan topraklarının savunulması ve milletinin bekası için hayatını feda edebilmenin erişilmez örneğini ortaya koymuştur.
Onlar şehit kanından oluşan derelerde boğuldular. Şehit vücutlarından oluşan tepeleri aşamadılar. Ve emperyalistler tarihte ilk defa askerlerine “savaşmayı değil ölmeyi emreden” bir komutana, yani Mustafa Kemal’e ve askerlerine boyun eğdiler.

Türk askerinin emsali görülmemiş direnişini kıramayan düşman 1 Aralık 1915’te çekilme emrini verdiler.

Milletimiz bu savaşa sahip çıkmalıdır ve her taşı, her karış toprağı kanla yoğrulmuş bu kutsal toprakları adeta Kabe’yi tavaf eder gibi ziyaret etmelidir. Şehitlerin kanlarından yükselen o havayı teneffüs etmelidir.

Genç nesillerimiz kendi topraklarımızda bulunan çiçek bahçesi misali donatılmış binlerce kilometre öteden gelip burada ölen yabancı askerlerin mezar taşlarında yazılı olan “Vatanları için öldüler “ ibaresini görüp ibretle düşünmelidir. Eğer onların vatanı burası ise bizim vatanımız neresi? sorusuna cevap aramalıdır.

Türk Milletinin birlik, beraberlik ve bütünlüğünün temini için Çanakkale emsalsiz bir hazinedir. Oysa bizim çocuklarımızın çoğunun Çanakkale’den haberi dahi yoktur. Evlatlarımız planlı ve programlı olarak Çanakkale’ye götürülmemiştir.

Çanakkale’deki kutsal hazineleri görüp Türklük şuuru ile çocuklarımızın beyinleri doldurulamamıştır.

Kahraman ceddimin ruhları Şad Olsun.Başta ailemize Kumkale soyadını veren Çanakkale/Kumkale Muharebeleri gazisi P.Yarbay Tahir Bey olmak üzere bu muhteşem zaferi bize kazandıran aziz şehitlerimizi saygı ile anıyorum.



Dr. Tahir Tamer Kumkale
18 Mart 2022 Cuma

 
BİLDİRİ-YORUM
2000-2012 | Dr. Tahir Tamer Kumkale