12 EYLÜL 2024 PERŞEMBE

 
Dr. Tahir Tamer Kumkale

tamer@kumkale.net

İYİ İNSANLARI SAYGI İLE SELAMLIYOR VE SEVGİ İLE KUCAKLIYORUM............

Ana Sayfa
Başlarken
Yazı Arşivi
Yazı Arama
Kitaplarım
Hakkımda


    Kitaplarımdan seçmeler...

Amazon'da kitaplarım






KALENDER ORDUEVİNDE GÜLÇİN HANIM FAKTÖRÜ
Bu yazımı Facebook'ta beğenmek veya bir arkadaşınıza göndermek (tavsiye etmek) için:

Bugün Türk milleti, muvaffak olduğu her hayatî şeyin kahramanı olarak kendi ordusunu, ordusuna kumanda eden öz evlâtlarından kurulu subaylar topluluğunu, yüksek kumanda kurulunu görmektedir. (Gazi Mustafa Kemal Atatürk - 1931)

 7 Ocak 2019 Pazartesi 

1994-2008 yılları arasında 14 yıl Maslak Gazeteciler Sitesinde oturdum. Evime en yakın askeri tesis olarak Kalender Orduevinden çok yararlandım. Spor salonunu devamlı kullandığım, oğlumun nişan ve nikahının yapıldığı bu mekanın ailemizde önemli hatıraları vardır.

13 yaşında asker ocağına girdim. 1996’da 49 yaşında emekli oldum. 36 yıllık üniformalı yaşantımız hep kışlada ve kışla yakınında konuşlanmış Orduevlerinde geçti. Uzun emeklilik dönemimize rağmen asker arkadaşlarımızdan ve askeri çevrelerden hiç kopamadık. Evlerimizde sürdürdüğümüz aile içi huzur ortamını orduevi ve kamplarda aynen devam ettirmeye çalıştık. Bir bakıma orduevlerini ikinci evimiz gibi gördük. Emeklilikte daha fazla boş zamanımız olduğundan sosyal yaşantımızda bu mekanların yeri daha fazla oldu.

Bizim zamanımızda orduevlerinde tüm hizmetlerde askerler istihdam edilirdi. Er istihdamı ile hizmetlerin daha ucuza geleceği düşünülür, savaş sanatını öğrenmek için en verimli ve fiziğinin en güçlü olduğu dönemde silah altına alınan bu askerlerin sosyal hizmetlerde istihdamının orduya vereceği zarar hiç dikkate alınmazdı. Yine askeri sosyal tesislerin tüm yönetim kadroları savaş sanatını icra etmek üzere yetiştirilmiş rütbeli personelden oluşurdu. Dolayısıyla bu rütbeli personel kıt’alardan gelerek sosyal tesisin hizmet şartlarına adapte olana kadar orduevlerinde de hizmetler aynen kıt’alardaki katı disiplin mantığı ile yürütülürdü. Oysa sosyal tesis işletmenin çok ciddi bir uzmanlık işi olduğu ve bu uzmanların da özel okullarda yetiştiği hiç akla getirilmezdi.

Son yıllarda orduevi ve kamplarda askerlerin yerini profesyonel siviller almaya başladı. Sivillerin özlük hakları dolayısıyla doğal olarak sunulan hizmetlerde daha pahalı olmaya başladı. Ve bu şekilde aldığımız hizmetlerin kalitesi de bizim zamanımıza göre çok daha ileri seviyeye ulaştı. Bundan benim gibi tüm emekli arkadaşlarımda memnundur diye düşünüyorum.

Şimdi gelelim Gülçin Hanıma;

Geçen 10 Kasımda eşimin ani rahatsızlığı dolayısıyla acilen daha önce tedavisine devam ettiğimiz Koç Üniversitesi Hastanesine gelmek durumunda kaldık. Hastalık safahatını önceden kestirmek mümkün olmadığı için Kalender Orduevinde kalmamızın uygun olacağını düşündük. Otel rezervasyonu için aradığımda beni sorumlu olarak Gülçin Hanıma bağladılar. Kendisine durumumu izah ettiğimde Gülçin Hanım bana o güne kadar alıştığımızın aksine ilk defa işini iyi bilen bir profesyonel kişi ile karşılaştığımı hissettirdi. Yerimizin hazır olduğunu, hastalıkla ilgili ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını,her hangi bir sıkıntıda hemen kendisini arayabileceğim gibi daha önce hiç duymadığım şeyler söyledi. Hem şaşırdım ve hem de memnun oldum.

Özetle 20 gün Kalender Orduevinde kaldık. Gerçekten ilk defa kendimi evimde hissettim. Bu yirmi gün süre zarfında otel rezervasyonları dahil Orduevinin tüm hizmet birimlerine Gülçin Hanımın tecrübeli elinin değdiğine şahit oldum. Teğmenken bize öğretmişlerdi “İşlerin düzgün yürümesi için Subay Gözü ve Subay Eli her yere değmeli” idi. Burada da her şeye profesyonel sosyal tesis yöneticisi olan Gülçin Hanımın elinin değdiği anlaşılıyordu..

Gülçin Hanım; çok başarılı bulduğum Kalender Orduevi Müdürünün özel çabalarıyla yürütülen bir sosyalleşme projesinin görünen yüzü. Gülçin Hanım; genç, enerjik, kendinden emin, sorumluluğunun bilincinde insana güven veren bir kızımız. Odasının kapısındaki levhada görevi; “EĞİTİM, İNSAN KAYNAKLARI, İŞ GELISTIRME, IÇ DENETİM” şeklinde belirtilmiş. Yani hepsi birbiri ile ilişkili ama hepside uzmanlık isteyen konulardan doğrudan sorumlu olan kişi. Özetle O, her şeyden sorumlu teknik personel konumundaki kişi..

Gülçin Hanım; orduevlerimizin gerçekten evimiz olmasına yardımcı olacak ve buraları kışla görünümünden gerçek sosyal tesis görünümüne çevirecek bir projenin işi bilen eğitimli tam profesyonel yöneticisi.

Gördüğüm kadarı ile kısa sürede çok da başarılı olmuş. Kalender Orduevinin hizmet çehresi değişmiş ve hizmet kalitesi artmış. Böyle bir hizmeti başlatan Orduevi Müdürünü özel olarak ziyaret ettim ve kendisine gördüğüm manzaradan duyduğum memnuniyetimi belirterek teşekkür ettim.

Sanırım diğer orduevi ve sosyal tesislerimizin de birer Gülçin Hanıma ihtiyacı var. Bu konuda öncü olduklarına inandığım Kalender Orduuevinde Görevbaşı eğitimi almalarında yarar görüyorum.

Kalender Orduevinden aldığım hizmetten memnun olarak ayrılmamı sağlayan Sayın Orduevi Müdürü kardeşime ve Gülçin Hanıma teşekkür ediyorum. Diğer Orduevlerine de birer Gülçin Hanım atanması için ilgili komutanları göreve davet ediyorum.


Dr. Tahir Tamer Kumkale
7 Ocak 2019 Pazartesi

 
BİLDİRİ-YORUM
2000-2012 | Dr. Tahir Tamer Kumkale